Elävän kulttuurin Koroinen ry

Jäsenkirje (15.8.2016)

 Hei kaikki Elävän kulttuurin Koroinen ry:n jäsenet!

Vuotta on vierähtänyt lähes elonkorjuuseen asti ja paljon on tapahtunut, näkyvästi ja näkymättömästi. Koroisten pihapiiri on monesti täyttynyt iloisista ihmisistä, musiikista, lapsista ja ruuantuoksusta. Hyväntekeväisyystapahtumat ovat olleet tämän vuoden uusi ja toistuva teema.

Loppukesäksi ja alkusyksyksi on luvassa mm. seuraavaa:

Avoimet saunaillat jäsenistölle jatkuvat Koroisilla tämän syksyn aikana. Ensimmäinen huomenna 16.8.2016 klo 17 ->

 

Koroisten ELOKUU:


 

16.8. Koroisten sauna


20.-21.8. Mehiläistenhoitokurssi


20.8. Jurttakurssi


20.8. Hyväntekeväisyysreggaeiltamat Etiopialaisen orpokodin ja koulun hyväksi


21.8. Luomukahvilan megaherkkuavajaiset!
 Koroisten kulttuurikylän tulevaisuuden visiointi - tapaaminen luomukahvilan jälkeen klo 16 eteenpäin. Tervetuloa mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan mihin Koroista tulisi kehittää!

28.8. Luomukahvila jurtassa & hamppuhuulihoide -työpaja

 

Syyskuun toisena viikonloppuna eli 10.-11.9. Koroisissa vietetään jälleen Kyläjuhlia.

Tervetuloa mukaan ideoimaan, suunnittelemaan, esiintymään tai vapaaehtoiseksi! Ohjelma on vielä rakenteilla ja uutuuksille on tilaa.

Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta. Sen johdosta kaikkialle on suunnitteilla paljon juhlavuoden tapahtumia. Myös Koroisiin suunnitellaan monenlaista ja lisää tekijöitä ja ideoita kaivataan mukaan toimintaan. Lokakuussa alkaa myös kirkkoreformaation juhlavuosi, johon ideat ovat tervetulleita. Voit tuoda esimerkiksi kuorosi konsertoimaan, ja tiedotus siitä tapahtuisi omien kanaviemme kautta. Koroisissa suunnitellaan myös permakulttuurin mallitilojen LAND-verkostoon liittymistä

Koroisten kahvila on tuttuun tapaan ollut avoinna sunnuntaisin vaihtuvin teemoin. Alkuvuodesta hallitus teki linjauksen, jonka mukaan kahvilan raaka-aineista vähintään 70% on Luomua, jolloin Koroisten kahvilaa voidaan kutsua luomukahvilaksi. Kahvilan suhteen on päätetty myös kokeilla tilavuokrausta: voit vuokrata kahvilatilan Ekk ry:ltä sunnuntaiksi hintaan 50 €, ja järjestää itse luomukahvilan omavalintaisella teemallasi. Kahvilan raaka-aineet ja tarjoilut hankitaan tällöin itse ja kahvilan tuotto tulee itsellesi. Tietoa kahvilatapahtumastasi voidaan jakaa Koroisten facebook-kanavien kautta. Kahvilan tilavuokrausta kokeillaan aluksi syyskuun loppuun saakka.

Kahvilan yläkertaan on suunnitteilla majoitustilan uudistaminen sekä hoitohuoneen perustaminen erilaisiin hierontoihin tai vaihtoehtoishoitoihin soveltuvaksi.

Tapahtumista, kursseista ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan paljon myös Koroisten facebook-kanavien kautta. Seuraa julkaisuja Elävän kulttuurin Koroisten facebook-sivuilla sekä julkisissa ryhmissä ”Koroisilla tapahtuu”    sekä Kahvila Koroinen” 

Julkaisuja nähdäkseen ei tarvitse olla rekisteröitynyt facebookin käyttäjäksi. 

Jäsenmaksumuistutus

Kyselkää kavereilta, saivatko hekin tämän kirjeen. Jos viesti ei ole tullut perille, tiedottakaahan siitä sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kirjoittakaa otsikkokenttään JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS. EKK ry:llä tulee olla kaikista jäsenistään koko nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite.

Jos olette menneet naimisiin, vaihtaneet nimeä tai muuttaneet osoitetta, ilmoittakaa nykyiset yhteystietonne EKKylle pikimmiten!

Jäsenmaksut vuodelle ovat 2016 ovat 5 - 30 € oman maksukyvyn mukaan, ja jäsenkauden aikana voi maksaa myös lisää jäsenmaksua yhdistyksen toimintaa tukeakseen.

 Jäsenmaksu maksetaan tilille

* FI0939390001294818 S-pankki.

* Maksun viestiin JÄSENMAKSU, jäsenen nimi, osoite ja asuinpaikkakunta, sähköpostiosoite, puhelinnumero. 

 Huom! Jos olet uusi jäsen, pane maksuun viesti:

JÄSENMAKSU UUSI, Haluan liittyä EKK ry:n jäseneksi, jäsenen nimi, osoite ja asuinpaikkakunta, sähköpostiosoite, puhelinnumero. 

 

Hallituksen alkuvuoden toiminnasta

 Paljon yhdistyksen hallinnointiin liittyvää selkeytystä on tehty. Yhdistyksen hallitus kokoontuu joka kuun toinen perjantai. Kaikkea Koroisissa tapahtuvaa toimintaa varten on perustettu erilaisia työryhmiä, jotka pohtivat ja vievät asioita eteenpäin hallituksen lisäksi. Työryhmiä ovat: kahvilaryhmä, tapahtumatyöryhmä, käsityöläistyöryhmä, nettisivutyöryhmä, puutarhatyöryhmä, remonttityöryhmä sekä tulevaisuustyöryhmä. Kaikki ehdotukset, esitykset ja kysymykset hallitukselle ja työryhmille voi lähettää Koroisten sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Otsikkoon kannattaa selkeästi merkitä, mille taholle kirje on suunnattu. Työryhmissä kaivataan jäsenten läsnäoloa ja vaikutusintoa! Tulevaisuustyöryhmän ensimmäinen tapaaminen on Luomukahvilan mega-avajaisten yhteydessä Koroisten päärakennuksessa 21.8.2016 klo 16-18. 

 Pihapiirissä toimintaansa jatkavat Luomupuoti sekä Maailmanpyörän pyöräpaja sekä fillarikirppis. Turunmaan keraamikkojen killan upean ulkouunin avajaisia vietettiin toukokuussa ja uuni on ollut käytössä tämän kesän. Uusia vuokralaisia ja toimijoita Koroisissa ovat: keraamikko Raimo Heldan, muinaistekniikan artesaanit Mari Oksanen ja Kaiu Tamminen, tekstiilimuotoilija Mirva Kuvaja ja hänen kanssaan navetan työtiloissa jatkaa tekstiiliartesaani Inka Mäkiö. Pihapiirin ladon päätyyn on rakenteilla yleinen savipaja tapahtumia ja kursseja varten.

 Koroisten pihapiirin rakennusten kunnostus etenee kaupungin ohjauksessa ja tällä hetkellä kahvilataloa vastapäätä olevan E-talon kattoremontti on meneillään.

 Koroisten palstoilla on ahkeroitu ja nettisivut uudistettu. Käy tutustumassa uusin sivuihimme osoitteessa http://koroinen.info Sisältöehdotuksia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Otsikkoon NETTISIVUISTA.

 Tiedotuksen kohentamiseen pyritään voimakkaasti ja tiedotusvastuuta on jaettu hallituksen kesken. Alkuvuoden laillisuuskysymysten työmäärän sijaan toivomme ehtivämme viestimään jatkossa paljon enemmän ja selkeämmin jäsenistön suuntaan.

 Yhdistyksen säännöt tarkistetaan ja uudistetaan tarvittavilta osin tänä vuonna. Tämän jäsenkirjeen liitteenä ovat yhdistyksen nykyiset säännöt, ja pyydämme jäseniä lukemaan ne, sekä esittämään tarvittavia korjausehdotuksia sääntömuutoksen tekemiseksi. Sääntömuutosehdotukset tulee lähettää hallitukselle lokakuun loppuun mennessä. Hallitus kutsuu koolle työryhmän, joka käsittelee ehdotukset ja koostaa niistä sääntömuutosehdotuksen yhdistyksen syyskokouksen päätettäväksi.

 Muistakaa, että jäsenillä on tilavuokrahinnoista -30%. Viikottaista harrastustoimintaa on ollut jonkin verran: improteatteri, capoeira, tuleva naistenpiiri, jooga sekä rumpuryhmä, ja lisää saa itsekin alkaa vetää!

 

Tervetuloa rohkeasti mukaan ja tuo omatkin ideasi kuuluville!

Ystävällisin terveisin EKK ry:n hallitus:

 Miika Hjorth, pj.

Terhi Arell, vpj.

Katja Alho, sihteeri

Lotta Laaksonen

Pertti Mikkonen

Henri Lokki

Shanti Harini

Visa Suonpää (varajäsen)

Erkka Kulmala (varajäsen)

 

 

 

 

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)