Elävän kulttuurin Koroinen ry

Kahvilan pitämisen ohjeet

Kahvila Koroinen on EKKy:n vapaaehtoisvoimin ylläpitämä kulttuurikahvila. Kahvilaa pidetään usein jollakin kulttuuriteemalla. Kahvilan ohessa voi olla esityksiä, ohjelmaa, työpajoja ja luentoja. Kahvilan tarjoilu voi rakentua myös jonkin muun teeman ympärille. Yleensä kahvilassa soi jokin musiikki, jonka kahvilaa kulloinkin pitävä valitsee soitettavaksi haluamansa teeman mukaisesti.

Pääsääntöisesti Kahvila Koroisten tuotto menee EKKy:n hyväksi, mutta sovitusti osa tuotosta voidaan suunnata johonkin ei-kaupalliseen, yleishyödylliseen tarkoitukseen esimerkiksi jollekin EKKy:n toiminnan kanssa saman suuntaiselle yhdistykselle. Yleishyödyllisillä yhdistyksillä on myös mahdollista saada kahvilan tiloja käyttöönsä kahvilan pitämistä vastaan. Tästä on hyvä sopia ennakkoon EKKy:n kanssa.

Mikäli haluat pitää kahvila Koroista, kirjoita sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla "KAHVILA".

Tässä muutamia ohjeita kahvilan pitämiseen:

- Kahvila Koroinen on auki sunnuntaisin klo 12.00-16.00 ennalta sovittuja poikkeuksia lukuun ottamatta (esim. yksityistilaisuudet).
- Koroisten kahvilan vastuutyöryhmä vastaa tiedusteluihin sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kirjoita viestin otsikoksi isoin kirjamin "KAHVILA".
- Kahvilan pitäjiä on hyvä olla ainakin kaksi.
- Kahvila Koroisilla tarjoilu on vähintään 70% luomua.
- Kahvila Koroisten tarjoilussa suositaan kotimaisuutta, lähiruokaa, itsetehtyä, ekologisuutta, kasvisruokaa ja terveellisyyttä.

Kahvilan tarjoilu koostuu muutamista perusasioista:
▪ Luomukahvi, luomukahvimaito ja kaura- tai soijamaito
▪ Luomutee
▪ Muu juotava, esimerkiksi mehu
▪ Vähintään kahta erilaista leivonnaista
▪ Jotakin suolaista ja makeaa
▪ Ota huomioon myös allergioita, gluteenittomat, maidottomat/vegaaniruokavaliot.

Kahvila Koroisten toiminnasta ja kahviloista ilmoitetaan Facebookin sivuilla ja ryhmissä ”Koroisilla tapahtuu",
Kahvila koroinen”, ”Elävän kulttuurin Koroinen” seuraavasti:

- Luo pitämästäsi kahvilasta julkinen tapahtuma, jonka voit jakaa näillä Facebook -sivuillamme. Jaa tapahtuma myös omalla facebook-seinälläsi ja kutsu ystäväsi tapahtumaan. Ilmoita meille tapahtumasta niin lisäämme sen myös ”Elävän kulttuurin Koroinen” -sivun tapahtumaksi.
- Joissakin tapauksissa kahvilaa voidaan myös mainostaa tai ilmoittaa esimerkiksi Turun Sanomien menovinkeissä. Kysy lisätietoja EKKyn kahvilavastaavilta.

TOIMINTAOHJEET KAHVILAN PITÄMISELLE:

(HUOM! Tarkemmat ohjeet monisteessa kahvilan keittiön vetolaatikossa)

- Saavu paikalle ennen kahvilan avaamista, viimeistään klo 11.00 !!!

-Kahvila kannattaa tulla tarkastamaan ennen sunnuntaita. Usein myös tarjottavaksi tarkoitetut leivonnaiset ja suurin osa järjestelyistä kannattaa tehdä viimeistään lauantai-iltana esimerkiksi kotona. HUOM! Jos tarvitset kahvilan keittiötä jo lauantaina, muista tarkastaa, että tiloissa ei ole yksityistilaisuuksia. Kahvilan organisointi pitää ajoittaa niin, etteivät tilan vuokraajat häiriinny.

Kahvilatilojen käyttäjien vastuulla on järjestää siivous kahvilapäivää varten ja sen jälkeen niin, että tilat, roska-astiat, WC ja astiat ovat poistuessa yhtä siistit kuin saapuessa.

- Tarkasta ensin kaapit, mitä kahvilassa on käytettävissä ja mitä sieltä puuttuu:
▪ Vähintään 1 pkt kahvia
▪ Luomuteetä
▪ Luomusokeria (suosi reilua kauppaa ja raakaruokosokeria)
▪ 1 purkki luomumaitoa ja 1 purkki vegaanimaitoa
▪ Muut leivonnaiset ja niiden ainekset
• Leivonnaisten/tarjoilun tarpeen määrä riippuu hyvin paljon kahvilan mainonnasta, ajankohdasta ja säästä. Makeita ja suolaisia tarjottavia tulee olla yhteensä vähintään noin 50-60 annosta. Varaudu yllätyksiin. Tarkasta onko pakkasessa jotain yllättävän kävijämäärän varalle.

- tarkasta, että ”kahvila on auki” –kyltit ovat näkyvillä ja paikoillaan kahvilan ulkopuolella.
- Keitä kahvi ja tee sekä laita makeat ja suolaiset tarjolle.
- Avaa ovi vieraille. HUOM! Kulku eteisen kautta, ei kahvilan ovesta.

Kahvilan aikana !
- Pidä kahvipannut ” ladattuina” ja huolehdi siitä, että kaikkea on koko ajan tarjolla. Maidoille on omat pienet maitokannunsa. Tölkit on hyvä säilyttää jääkaapissa.
- Kerää astiat pöydiltä ja tiskaa kun on aikaa, jotta puhtaita astioita on uusille tulijoille. Kesällä astiat on kerättävä myös ulkona olevilta pöydiltä.
- Pyyhi tarvittaessa pöydät samalla kun keräät astioita.
- Pysy hyvällä mielellä ja tartuta se asiakkaisiinkin :-)
- Voit syödä kahvilavuorollasi keittoa tai lämmintä ruokaa (jos tarjolla) ja kakkupalan tms. sekä juoda vapaasti kahvia tai teetä.

Kahvilan sulkeminen:
- Lukitse ovet kun kello tulee neljä. Näin kahvilaan ei enää eksy uusia asiakkaita.
- Tiskaa kaikki astiat, pyyhi pöydät ja lakaise lattioilta suurimmat roskat. Jos vessan käsipyyhe on märkä ja likainen laita se pyykkiin ja ota kaapista uusi tilalle.
- Kahvila Koroisilla kierrätetään. Lajittele jätteet ja toimita ne kierrätyspisteisiin. Polttokelpoisen jätteen astiat ovat navetan sivulla pyöräkirpputorin puolella. Biojäteastia on saunarakennuksen lähettyvillä. Kierrätysjätteet lasi, paperi, pahvi ja metalli viedään Prisman kierrätyspisteisiin.

- Vie pyykkiin myös mahdollisesti likaantuneet pöytäliinat.
- Pakasta ylijääneet tarjoilut, jos ne kestävät pakastamisen. Jos tarjoiluista jää jäljelle esimerkiksi pari kakkupalaa, voit viedä ne mukanasi.
- Laske kahvilan tuotto. Jos ostit itse leipomistarvikkeita ts. ota tämä raha itsellesi käteisellä ja jätä kuitti sekä kahvilan tuotto kassalippaaseen.
- Lopuksi tarkista, että tilat jäävät siisteiksi, sammuta valot ja lukitse ovet. Palauta kahvilan avain!

 

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)