Elävän kulttuurin Koroinen ry

Ekk ry:n palstojen säännöt ja käytänteet

EKKyn palstan haltijuus edellyttää Sinulta seuraavia asioita:

1. Yhdistyksen jäsenyys

- Liity jäseneksi tai ylläpidä jäsenyytesi maksamalla jäsenmaksusi vuosittain 30.3. mennessä.

2. Palstavuokrauksen jatkaminen 

- Palstavuokrauksen jatkaminen vahvistetaan vuosittain 15.4. mennessä. Vapautuvia palstoja voi tiedustella tämän jälkeen, jolloin mahdollisesti vapautuvat palstat jaetaan uusille käyttäjille ilmoittautumisjärjestyksessä.

3. Maksut

- Maksat palstan käytöstä sovittavan vuosikohtaisen palstamaksun, vuonna 2018 palstakorvaus 20 € / aari. Palstoja on erikokoisia, ja hinta määräytyy koon mukaan.

Palstamaksu maksetaan EKK ry:n tilille: 
Elävän kulttuurin Koroinen ry
FI17 5711 6120 2747 54
BIC OKOYFIHH

Kirjoita viestikenttään: "PALSTAMAKSU, vuosiluku, palstasi numero, nimesi ja sähköpostiosoitteesi".

Palstan numeron olet saanut palstoituksen yhteydessä. Sitä voi tiedustella palstavastaavilta lähettämällä sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Otsikoi viestisi isoin kirjaimin ”PUUTARHA”. 

Palstamaksun lisäksi sitoudut maksamaan lantamaksun, mikäli käytät hevosenlantaa maanparannukseen. Palstalaiset voivat käyttää maanparannukseen hevosenlantaa, jota löytyy palsta-alueelta. Tavoitteena on, että lantaa olisi kaksi kasaa, mutta välillä vanhempi, yli kolme vuotta vanha lanta loppuu, mutta sitä tilataan tarpeen mukaan lisää. Lantamaksu on vähintää viisi (5) euroa / vuosi. Paljon lantaa käyttävät maksavat 10 - 20 euroa, jotta saamme kulut katettua. Maksa lantamaksusi yhdistyksen tilille ja kirjoita viestikenttään: "HEVOSENLANTA, nimesi, sähköpostiosoitteesi/puhelinnumerosi ja palstasi numero". 

Muuta huomioitavaa:

- Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla palstarekisterissä! Jos jokin tieto muuttuu, laita viesti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sähköpostiin otsikolla ”PUUTARHA”

- EKKy on yleishyödyllinen, vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö.  EKKy toivoo, että osallistut yhteisiin peltoalueen talkoisiin tai muuhun yhdistystä palvelevaan toimintaan esimerkiksi kahvilan pitämiseen vähintään kerran vuodessa valitsemallasi tavalla.

4. Sitoudut yleiseen vastuullisuuteen/sääntöihin puutarhaan liittyen:

Koroisten tila ja viljelypalstat kuuluvat muinaismuistolain alaisen suojelun piiriin. Maankäyttöön liittyy ehdottomia kieltoja, joiden noudattamatta jättäminen voi johtaa viranomaisseuraamuksiin. 

Tärkeimmät säännöt tähän liittyen ovat:

1. Maan kääntäminen yli 30 cm syvyydeltä on ehdottomasti kielletty! 

2. Maan poistaminen ja pois vieminen palstalta on myös kiellettyä, sillä maa toimii parhaana suojana arkeologisille jäänteille. Maan parantaminen tapahtuu paikan päällä esimerkiksi lisäämällä katetta tai humusta 

Kolmas ehdoton sääntö liittyy yhdistyksen tarkoitukseen: 

3. Viljellä saa ainoastaan luonnonmukaisin keinoin (kemiallisten torjunta-aineiden ja keinolannoitteiden käyttö on kielletty).

 Palstat ovat kaikkien yhteinen ilon aihe, joten :

 - Korjaa roskasi, muovit yms. pelloilta pois

- Siisti palstasi talvikuntoon. Loppusyksystä kutsumme koolle syystalkoot, jossa kastelujärjestelmä sekä työkalut laitetaan talvivarastoon.

- Siisti palstasi luopessasi palstasta: Vie palstalta pois kaikki sinne tuomasi ylimääräinen materiaali, kuten ikkunaruudut, suuret kivet ja trukkilavat (ellei sitten seuraava palstalainen halua ottaa niitä käyttöönsä). Mikäli tämä siivous jää Ekkyn tehtäväksi, on Ekkyllä oikeus periä vuokralaiselta siivouksesta pieni korvaus. 

- Yhteiset välineet tulee palauttaa paikoilleen. Niitä ei saa jättää omalle palstalle esim. yöksi tai viedä pois EKKyn alueelta

- Välineiden särkyessä palstalainen on velvollinen ilmoittamaan siitä EKKyn puutarhavastaaville

- Kastelujärjestelmän yhteisten ohjeiden seuraaminen ja noudattaminen

- Koirien vapaana pitäminen palsta-alueella on kielletty

- Noudata varovaisuutta tuhohyönteisten ja -eläinten kuten espanjansiruetanoiden leviämisen estämiseksi

 - Palstat ovat kaikkien yhteinen ilo, joten hyvillä käytöstavoilla edistät kaikkien viihtymistä alueella 

 5. Työvälinevarasto:

Työvälinevaraston ylläpito on yhteisöllinen asia, joten:

- Jokainen huolehtii omalta osaltaan varaston siisteydestä ja järjestyksestä

- Työkalut on palautettava varastoon samaan paikkaan mistä ne on otettu.

- Ilmoita EKKyn puutarhatiimille pikimmiten, jos työkaluja on hävinnyt tai jokin väline on mennyt rikki.

- Kirjoita sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja otsikoi viestisi isoin kirjaimin "PUUTARHAN TYÖKALUVARASTO".

- Työkaluvaraston oven sisäpuolella on ilmoitusseinä puutarha-asioihin liittyen. Siellä on lista työvälineistä ja viestitaulu, jonne puutarhurit voivat jättää viestejä myös toisilleen esimerkiksi ylimääräisistä taimista

- Huom. Välinevaraston ovi tulee pitää aina lukittuna! Mikäli huomaat oven olevan auki, lukitse se.

 Ovessa on koodilukko, jonka numerosarja vaihdetaan vuosittain palstahaltijuuksien varmistusten yhteydessä. Vuotuinen lukon koodi annetaan sinulle, kun olet maksanut EKK ry:n jäsen- ja palstamaksun.

HUOM! Yhteisten sääntöjen rikkominen tai palstan hoitamattomuus voivat johtaa huomautuksen ja varoituksen jälkeen palstan haltijuuden menettämiseen.

Yhteys puutarhatiimiin ja puutarhavastaaviin:

-  EKKyn puutarhavastaavat/ -tiimi valitaan joka vuosi uudestaan ja he toimivat vapaaehtoisina.

- Mikäli sinulla on asiaa EKKyn puutarhavastaaville, laita sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

-  Otsikoi viestisi isoin kirjaimin "PUUTARHA". Yleisiä vastauksia puutarhaan ja palstoihin liittyen voitte löytää myös www.koroinen.info -sivuiltamme.

Kesä on kiireistä aikaa myös puutarhavastaaville. Koska olemme vapaaehtoisia, vastaukset kysymyksiinne saattavat viedä tovin. Kuitenkin yleisiä vastauksia puutarhaan, palstoihin ja yhdistykseemme liittyen voitte löytää täältä  www.koroinen.info -sivuiltamme.

 

Viljelyn iloa kaikille palstalaisille!

Toivottaa EKKyn hallitus ja puutarhavastaavat

 

 

 

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)